Tiedote: Sähköisen kaasupolkimen hallinta

Main Page > Sprint Booster

Tiedote: Sähköisen kaasupolkimen hallinta
Product code
101982
pcs

Kehitys sai aikaan viiveen

Elekroniikka on jo korvannut kaasuvaijerin, jolla kuljettaja aikaisemmin sääteli moottorista otettavaa tehoa. Toisin sanoen kaasupolkimeen on yhdistetty ECM eli elektroninen ohjausyksikkö, joka muuttaa kaasupolkimen liikkeen elektroniseksi signaaliksi. Tämän signaalin mukaan ETC eli elektroninen kaasunhallintajärjestelmä annostelee moottorista tulevaa tehoa.

Vaikka järjestelmä sinänsä tuntuu täydelliseltä, niin monissa autoissa tämän rakenteen seurauksena on selvä viive kaasupolkimen painamisen ja moottorin reagoimisen välillä. Ilmiö saattaa kiusata vaativaa kuljettajaa erityisesti mäkilähdöissä, ohituksissa ja nopeissa vaihtamisissa.

Ratkaisu tähän vaivaan on pieni ohjausyksikkö nimeltään Sprint Booster Power Controller.

Viiveetön kaasutus

Sprint Booster asennetaan useimmissa autoissa suoraan kaasupoljinasennelmassa olevan ohjausyksikön jatkoksi. Sprint Booster muuttaa kaasupolkimen potentiometristä tulevaa elektronista signaalia välittömästi kaasupolkimen asennon muutosten mukaan. Se ei kuitenkaan millään tavalla muuta moottorinohjausyksikön eikä muiden ajonhallintalaitteiden kuten ABS:n tai ESC:n toimintaa.

Sprint Boosterin mikroprosessori tunnistaa sekä kaasupolkimen asennon että sen muutoksen ja muutoksen nopeuden. Tuloksena on se, että moottorin ohjausyksikkö saa viiveettömästi tiedon kuljettajan toivomasta tehosta ja sen muutoksesta.

Tulokset ja sopivuus

Sprint Booster on tarkoitettu elektronisella kaasuvivustolla varustettuihin autoihin. Valikoimassa on jo nyt runsaat 50 eri mallia sekä käsi- että automaattivaihteisiin autoihin.

Pienillä käyntinopeuksilla reagointi kaasuun on jopa puolta nopeampi kuin auton alkuperäisellä järjestelmällä. Isoilla vaihteilla kiihdytettäessä viive on lähes olematon ja vielä suurillakin käyntinopeuksilla reagoinnin parantuminen on selvästi havaittavissa.

Äärimmäisen helppo asentaa

Ennen asennusta pitää varmistaa, että auton virta on ollut katkaistuna vähintään 10 minuuttia auton omatoimista elektroniikan tarkastustoimintoa varten. Sitten voidaan vetää pistoke irti kaasupolkimen potentiometristä. Joissakin autoissa asennusta helpottaa kaasupoljinasennelman irrotus.

Sprint Booster painetaan suoraan potentiometriin ja alkuperäinen pistoke painetaan kiinni Sprint Boosteriin. Asennus on nyt valmis eikä mitään säätötoimenpiteitä tarvita.

Herkkyys valittavissa

Varusteeseen kuuluvan ohjelmanvalitsimen avulla voidaan valita nopea reagointi, herkistetty reagointi tai ilman herkkyyden muutosta.

Faktatietoja Sprint Boosterista

Sprint Booster ei vaikuta millään tavalla mihinkään muuhun auton elektroniikan parametriin.

Sprint Booster ei sinänsä vaikuta millään tavalla auton polttonesteenkulutukseen eikä lisää moottorin tehoa.

Sprint Booster on hyväksytty saksalaisessa TÜV-testissä ja sillä on myös Euroopan Unionin tyyppihyväksyntä, tunnuksella e24031712 direktiivin 72/245/EEC mukaan.

tech
tech
Suomen Kaasutinexpertti Oy
PL 1048
FI-04401, Järvenpää
FINLAND
tel. 050 523 89 51
kurki-suonio (at) kolumbus.fi
Business ID: 0932253-2