Uutinen 1 Huhtikuu 2013

Main Page > VMP AUTO teknokemialliset tuotteet

Uutinen 1 Huhtikuu 2013
Product code
101977

Lehdistötiedote Huhtikuu 2013

Jarruissa eniten vakavia vikoja

A-katsastuksen julkaisemasta autojen katsastustilastosta ilmenee, että vuonna 2012 katsastettujen henkilöautojen ja raskaan kaluston yleisimmät vakavat viat liittyvät jarruihin.
Jarruvikoja esiintyy jo viiden vuoden ikäisissä autoissa, jopa niissä, joiden hylkäysprosentti on erityisen pieni. Kun autoilla on ikää kymmenen vuotta, jarruviat olivat lähes kaikissa autoissa yksi yleisimmistä hylkäyksen syistä. Auton merkillä, valmistusmaalla tai hintaluokalla ei näyttänyt olevan juurikaan vaikutusta jarruvikojen yleisyyteen.

Käyttäjillä on vielä lisää jarruongelmia

Katsastuksessa mahdollisen hylkäyksen lisäksi autojen käyttäjiä kiusaavat jarrujen vinkumiset, jarrujen jumittuminen ja toisinaan korjaamoiden vaihteleva onnistuminen jarrujen huoltamisessa asiakasta tyydyttävällä tavalla.

Jarrujen vinkuminen on yleismaailmallinen ongelma

Vinkuvat jarrut ovat olleet jonkinlaisena vaivana siitä asti, kun levyjarrut otettiin autoissa käyttöön. Vinkumisen syyn periaate on yleisessäkin tiedossa, mutta täysin varmaa korjauskeinoa ei tähän vaivaan tunnu löytyvän, ainakaan kun lukee nettipalstoilta autoilijoiden omista kokemuksista ongelman ratkaisemiseksi.

Koska jarrujen vinkuminen voi olla merkki vakavasta viasta, asiaan on syytä puuttua aina ja välittömästi. Yleisiä syitä ovat loppuunkuluneet jarrupalat, takertelevat jarrupalat, juuttuvat jarrusatulat ja hirttävät jarrumännät. Tällaiset viat aiheuttavat myös jarrutustehon merkittävän heikentymisen.

Laahaavat ja juuttuvat jarrut

Jos jarrujen mekanismi ei pääse liikkumaan riittävän herkästi, jarrut jäävät jarrutuksen jälkeen laahaamaan eli vaikka jarrupolkimen painaminen lopetetaan, jolloin jarrujärjestelmän nestepaine loppuu, niin mekanismin liian suuren kitkan vuoksi jarrupalat jäävät huomattavan voimakkaaseen kosketukseen jarrulevyä vasten. Tämä kuumentaa jarruja ja jarrunestettä jopa vaarallisen voimakkaasti ja voi lisätä polttonesteenkulutusta.

Jarruhuolto ei saa olla läpihuutojuttu

Liian usein jarrujen huoltaminen hoidetaan vaihtamalla kuluneiden jarrupalojen tilalle uudet. Useimmissa autoissa tämä toimenpide on niin helppo, että omatoimiset autoilijat voivat tehdä sen vaikka pysäköintipaikalla kahvitunnin aikana. Oikeanlaiseen jarruhuoltoon kuuluu kuitenkin muutakin. Siihen tarvitaan puhtautta ja oikeanlaiset aineet.

MC-1600

Teknokemiallisten Resurs-metallinpinnoitustuotteiden ja metallia pinnoittavien voitelurasvojen kehittäjä ja valmistaja VMP Auto on tuonut markkinoille uuden jarrurasvan, jolla voidaan hoitaa kolme tärkeää voitelukohdetta jarruissa.

Vinkumisen estämiseksi MC-1600 jarrurasva levitetään jarrupalan koko takapinnalle ja päätyihin, jotka ovat kosketuksessa jarrusatulaan. Tämän voiteluaineen ansiosta vinkumisen taajuus siirtyy ihmiskorvan ulottumattomille taajuuksille.

Jarrujen tehokkuuden varmistamiseksi ja jarrumäntien juuttumisen estämiseksi MC-1600 rasvaa sivellään mäntään koko sen liukupinnalle. Synteettisen koostumuksensa ansiosta MC-1600 ei vahingoita jarrujen kumiosia.

Kunnolla puhdistetut liukuholkit tai -tapit voidellaan vielä tällä samalla rasvalla ja näin varmistetaan mahdollisimman hyvä jarrutusteho, ja että molemmat jarrupalat kuluvat samanaikaisesti.

Aineissa on eroja

Voitelurasvan pitää olla riittävän hyvin lämpöä, vettä ja suolaa sietävää, jotta jarrujen toiminta säilyy tehokkaana jarrupalojen koko käyttöiän.

Useimmat jarruihin myytävät rasvat kestävät lämpöä vain 130…315°C. Voimakkaassa jarrutuksessa jarrujen lämpötila nousee helposti lähes 250 °C tai jopa 500 asteeseen, jolloin tuollaiset rasvat ”palavat”, eivätkä voi enää toimia tarkoitetulla tavalla. MC-1600 jarrurasva kestää lämpöä jopa 1000 °C, tarpeeksi jopa Formula 1 kilpa-auton jarruille.

Synteettinen MC-1600 jarrurasva on lisäksi erinomaisen hyvä myös liukutappien ja -holkkien voiteluun eikä se vahingoita jarrukumeja. MC-1600 jarrurasvan valmistaja uskaltaa luvata sen estävän tehokkaasti jarrujen vinkumista.

Kahden pyörän jarruihin riittää 10 g MC-1600 rasvaa.
MC-1600 jarrurasva:
Suojaa syöpymiseltä, käyttölämpötila -50 °C…+1000 °C,
Estää osien juuttumisen
Suojaa kumiosia muodonmuutoksilta.
Suojaa jarrusatulaa veden, suolan ja roiskeiden vaikutuksilta.
Sopii käytettäväksi jarrunesteiden DOT3, DOT4 ja DOT5.1 yhteydessä.

MC-1600 on tarkoitettu käytettäväksi:
Jarrupalojen uusimisen yhteydessä.
Jarrusatuloiden huollon, sen kumitiivisteiden ja ohjaustappien uusimisen yhteydessä.
Jarrujen juuttumisen estämiseksi.
Jarrupalojen epätasaisen kulumisen estämiseksi.
Jarrujen vinkumisen estämiseksi.

Käyttö:
Puhdista jarrusatula ja sen osat puhtaaksi liasta ja ruosteesta.
Vaihda tarpeen mukaan jarrupalat uusiin.
Sivele ohut kerros MC-1600 jarrurasvaa jarrupalojen takapintaan ja päätypintoihin, jarrupalojen vinkumisenestolevyihin, jarrumäntiin, liukutappeihin ja niiden suojuksiin.
10 g riittää normaalisti kahteen pyörään.

tech

Customers also bought

Lisätehoaine
RESURS MOTO käsittelyannos 50 g Metallinpinnoitusaine... 
17,00 €
VZHIK erikoisrasva metallintyöstöön, 40 ml
VZHIK erikoisrasva metallintyöstöön, 40 ml... 
5,90 €
MC-2000  Mäntien helmojen pinnoitusaine 20 g
MC 2000 Mäntien helmojen ja kampiakselin laakerikaulojen pinnoitusaine 20 g... 
17,00 €
Car Polish Shampoo (SMK) Auton pesuvaha 500 ml
Sisältää 35 % kiillotusainetta ja 65 % pesuainetta.
Sisältää korroosionestoaineita antamaan lisäsuojaa.
Sopivaa... 
2,90 €
orig. price
4,50 €
tech
Suomen Kaasutinexpertti Oy
PL 1048
FI-04401, Järvenpää
FINLAND
tel. 050 523 89 51
kurki-suonio (at) kolumbus.fi
Business ID: 0932253-2