Tiedote 2: Voitelurasva MC-1000

Main Page > VMP AUTO teknokemialliset tuotteet

Tiedote 2: Voitelurasva MC-1000
Product code
101979
pcs

Oliiviöljystä voitelu alkoi

Jo muinaiset egyptiläiset tarvitsivat voiteluainetta sotavaunujensa pyörien akseleihin.
Tuolloin voitelurasva valmistettiin limetillä jäykistetystä oliiviöljystä. Tänäkin päivänä miljoonat kulkuneuvot tarvitsevat rasvaa, jotta pyörät pyörisivät.

Nykyiset tavanomaiset voitelurasvat valmistetaan nestemäisestä voiteluöljystä sakeutusaineen avulla. Voitelurasvojen juoksevuus sovitetaan käyttökohteiden mukaan. Voitelurasvaan lisätään lisäaineita ja tehoaineita, joilla saadaan haluttuja ominaisuuksia.

Paine, lämpö, vesi ja lika

Voitelurasvan pitää pystyä kestämään voideltavan kohteen kuormituksen aiheuttama paine ja kitkasta tai ympäristöstä aiheutuva lämpö. Lisäksi sen pitää sietää tarvittavissa määrin voitelukohteen ulkopuolelta tulevan veden ja lian vaikutusta.

Kuluttajien vaatimukset huolto- ja korjausväleistä asettavat myös omat vaikeutensa voitelurasvojen valmistajille.

MC1000: musta litiumperustainen metallinpinnoitusrasva

Tämä uusi voitelurasva on tarkoitettu voitelemaan pyöränlaakereita, vetoniveliä, liukukappaleita, palloniveliä ym. Toisin kuin markkinoilla olevat monet yleiskäyttöön tarkoitetut voitelurasvat MC1000 on valmistettu ylittämään tavanomaiset vaatimukset.

Laboratoriokokeissa MC1000-voitelurasva vähensi kitkaa monikäyttörasvoihin verrattuna jopa 50 %. Mutta käyttäjän kannalta kenties vielä merkittävämpi seikka on se, että MC1000-voitelurasvassa olevat mikroskooppiset metallihiukkaset pinnoittavat laakerien ja nivelien liukupintoja. Mitä kovempi kuormitus on, sitä tehokkaammin tämä jatkuva metallinpinnoitus toimii. Tällöin kuluminen vähenee ja vaarallinen leikkautumisriski eliminoituu.

Suuret säästöt mahdollisia

Siellä missä laakerien, nivelien ja liukukappaleiden kuluminen aiheuttaa suuria menoeriä korjausten tai seisokkien muodossa, on mahdollista säästää kustannuksia korkealaatuisen voitelurasvan avulla. MC1000 voitelurasvan käyttölämpötila on -40°C ... +140°C.

Tavalliselle kuluttajalle MC1000-voitelurasva myydään kätevässä 140 gramman putkilossa . Suurempia pakkauksia suurkuluttajille on saatavana tilauksesta. Keskusvoitelujärjestelmiin on oma erityisversio MC1010, jolla on hyvät voitelu- ja pumppautuvuusominaisuudet vielä -20 °C lämpötilassa.

tech

Customers also bought

Lisätehoaine
Täysin uudenlainen öljyn lisäaine
Suomen Kaasutinexpertti Oy tuo nyt myyntiin uuden lisäaineen, joka on... 
14,90 €
orig. price
39,00 €
tech
Suomen Kaasutinexpertti Oy
PL 1048
FI-04401, Järvenpää
FINLAND
tel. 050 523 89 51
kurki-suonio (at) kolumbus.fi
Business ID: 0932253-2