Tiedote 3: Mäntien pinnoitteet

Etusivu > VMP AUTO teknokemialliset tuotteet

Tiedote 3: Mäntien pinnoitteet
Tuotekoodi
101980
kpl

Kaksi kovaa vastakkain

Nykyaikaisten moottorien sylinterien entistäkin kovempi pinnoite kestää yhä kauemmin, mutta männät voivat silti kulua hyvistä voiteluöljyistä huolimatta. Mäntien kuluminen korostuu moottoriurheilukäytössä, jossa moottoreita käytetään kestävyyden äärirajoilla.

Myös monien suurien dieselmoottorien korjauksissa mäntien kuluneisuus täytyy ottaa huomioon korjauskustannuksia ja korjausvälejä arvioitaessa.

Pinnoite pidentää mäntien ikää

Mäntien kulumisen vähentämiseksi ja kitkan pienentämiseksi on kehitetty kiinteitä voiteluaineita, jotka levitetään uusien mäntien helmoihin. Näitä vastaavia aineita voidaan myös käyttää moottorikorjauksissa vanhoihin mäntiin, kun männissä ei ole varsinaista isoa kulumisvauriota.

Näissä suhteellisen pehmeissä pinnoitteissa käytetään pääasiassa molybdeenidisulfidia, jonka luontaisia ominaisuuksia on tehostettu lisäaineilla.

Männän helman kitkan pienentäminen on erityisen tärkeää totutusajon aikana vakavien leikkaantumisvaurioden välttämiseksi. Moottoriurheilukäytössä, turbomoottoreissa ja ilmajäähdytteisissä kaksitahtimoottoreissa mäntien laajentuminen voi olla huomattava moottorin kuormituksen vaihtelujen mukaan. Myös jäähdytysjärjestelmän häiriöt lisäävät mäntävaurion riskiä.

MC2000 on männän helmaan levitettävä kiinteä voiteluaine.

MC2000 on voiteleva pinnoite, jota voidaan kiinnittää uuteen mäntään ja myös käytettyyn mäntään moottorikorjauksen yhteydessä. Sitä levitetään siveltimellä tai ohennettuna ruiskulla. Kemiallinen kiinnitys tapahtuu uunissa 150 °C lämpötilassa 3 tunnin aikana.

MC2000-pinnoitteessa on metallipolymeerinen koostumus, joka vähentää männän ja sylinterin välistä kitkaa jopa 50 %. Pienentyneen kitkan ansiosta moottorin teho ja vääntömomentti parantuvat kuten myös polttonestetalous.

MC2000 voi pidentää männän iän jopa viisinkertaiseksi

Vaativassa moottoriurheilukäytössä ja rakenteellisesti heikoissa moottoreissa MC2000-pinnoitteella käsitelty mäntä voi todella pidentää männän käyttöiän jopa viisinkertaiseksi. Eroa pinnoittamattomaan mäntään syntyy jo kylmäkäynnistyksessä.

Koska pinnoitteella saadaan kulunutkin mäntä lähelle uuden männän mittoja, moottorin suorituskyky voidaan saada normaaliksi uusimatta kulunutta mäntää. Tästä on paljon etua suurdieselmoottoreissa, joiden männät ovat kalliita ja kestäviä sekä myös vanhoissa harrasteajoneuvoissa, joihin ei ole saatavissa uusia mäntiä.

Paljon edullisempaa kuin mäntien uusiminen

MC2000 myydään 20 gramman pullossa. Pullosta riittää pinnoitetta tavallisen auton tai moottoripyörän noin kahdeksaan uuteen mäntään. Näihin suositellaan vain yksi kerros paksuudeltaan 7–15 mikronia. Käytettyihin mäntiin voidaan levittää kaksi kerrosta pinnoitetta, jolloin pullon sisältö riittää hyvin neljään mäntään.

Vielä kovempaan käyttöön

MC2000-sarjan voitelevia pinnoitteita valmistetaan koostumukseltaan kolmea eri laatua käyttökohteen vaatimusten mukaan. Tuotenimellä MC2220 tunnetaan aine, joka on tarkoitettu erityisesti moottoriurheilukäyttöön, jossa mäntien lämpötila voi nousta yli 200 asteen. Oman lukunsa muodostaa tankkien ja syksyveneiden moottorien mäntien käsittelyyn tarkoitettu MC2300, joka on tarkoitettu kestämään jopa 300 asteen lämpötiloja.

tech
tech
Suomen Kaasutinexpertti Oy
PL 1048
FI-04401, Järvenpää
FINLAND
puh. 050 523 89 51
info (at) kaasutinexpertti.fi
Y-tunnus: 0932253-2
Powered by Clover Shop® - www.clovershop.com