Testin tulokset puhuvat

Main Page > EVANS, vedetön jäähdytysneste

Testin tulokset puhuvat
Product code
101970

Todellinen kestotesti Evans-jäähdytysnesteen toimivuudesta: Vuonna 1990 amerikkalainen
Joe Umstead vaihtoi uuteen Freightliner-kuorma-autonsa Detroit Diesel 60-sarjan moottoriin Evans-jäähdytysnesteen tavanomaisen jäähdytysnesteen tilalle. Nyt keväällä 2013 tällä kuormurilla oli saavutettu miljoonan kuudensadantuhannen kilometrin ajomäärä ja moottorissa on edelleen 23 vuotta sitten laitettu vedetön Evans-jäähdytysneste. Nestettä ei ole tänä aikana tarvinnut lisätä eikä siihen ole lisätty mitään lisäaineita.

Evans-jäähdytysnesteen aikaansaama erittäin pieni jäähdytysjärjestelmän paine on suojannut kaikkia jäähdytysjärjestelmän komponentteja. Kaikki vesiletkut ovat alkuperäisiä eikä moott moottorin jäähdytysjärjestelmän metalliosissa ole jälkiä korroosiosta, elektrolyysistä eikä kavitoinnista.
Raskaan kaluston dieselmoottorit ovat kehittyneet huimasti vuodesta 1990 on niin on myös Evans-jäähdytysneste. Nykyinen Evans antaa paremman lämmönsiirron ja sen viskositetti on alempi kuin alkuperäisellä nesteellä vuonna 1990. Kuitenkin merkittävin etu toimintalämpötilan ja nesteen kiehumispisteen välinen ero säilyy edelleen. Tämän ansiosta nesteeseen ei synny höyryä, joka estää tehokasta lämmönsiirtoa kuten vesiperustaisissa jäähdytysnesteissä.

tech
tech
Suomen Kaasutinexpertti Oy
PL 1048
FI-04401, Järvenpää
FINLAND
tel. 050 523 89 51
kurki-suonio (at) kolumbus.fi
Business ID: 0932253-2