Testin tulokset puhuvat

Main Page > ITG-ilmanpuhdistimet + Motorsport

Testin tulokset puhuvat
Product code
101966
Amount
1 pcs
pcs

Over the years, itg have created the lightest, most capable filters for all fields of motorsport, from Formula 1 to the World Rally Championship.

The same design skills, advanced technology and attention to detail are also used to produce our Profilter range of high grade replacement filters for both road and competition use.

With such a pedigree, you can be sure of a quality product with a superior performance – and a highly competitive price.

Superior filtration
Our unique Tri-Foam® system with three layers of foam combined with the arresting stickiness of the dust retaining oil gives a high level of filtration to protect the engine from all containments brought in by the air.

More power
Performance is unaffected by very large quantities of dirt arrested in the filter and, long after ordinary filters have blocked up and reduced the engine power, loss of pressure in the Profilter airflow will be exceptionally low.

Longer life
In normal road use, a Profilter will last at least four times as long as the equivalent standard filter. Waste is reduced so Profilter helps the environment as well as the engine.

avosoluvaahtopolyesteri-
suodattimet

Bensiini- ja dieselmoottorien ilmansuodatuksen vaatimukset

Bensiini- ja dieselmoottoreissa poltetaan polttonesteen ja ilman seosta. Ilman tulee olla riittävän viileää ja puhdasta. Ilmanpuhdistimen tehtävänä on erottaa imuilmasta epäpuhtaudet siten, että ilman virtaus ei häiriinny. Ilmanpuhdistimen rakenteella ja suodattimen materiaalilla voidaan vaikuttaa puhdistuksen tehokkuuteen ja ilman virtaukseen.

Nykyaikaisten moottorien tehot ovat nousseet sellaisiin arvoihin, joihin päästiin ennen vain kilpa-autojen moottoreissa. Samalla autojen huoltovälejä on pidennetty. Monissa autoissa ilmansuodatin suositellaan uusittavaksi 30 000 - 60 000 km:n välein. Autojen käyttäjät edellyttävät, että autot toimivat koko huoltovälin, ilman että moottorin teho tai polttonesteen kulutus muuttuisi. Ilmansuodattimella on tärkeä osuus vaatimuksen täyttämisessä.

Kuitenkin epäedullisissa olosuhteissa kuten kaupunkiajossa tai hiekkapintaisilla teillä ajettaessa alkuperäinen ilmansuodatin voi tukkeutua paljon ennen normaalia ilmansuodattimen vaihtoväliä. Jos moottorilta vaaditaan jatkuvasti täyttä tehoa tuntuu ilmansuodattimen osittainenkin likaantuminen tehon heikentymisenä ja polttoaineenkulutuksen kasvuna, kuten esimerkiksi asuntovaunua vedettäessä tai urheiluautokäytössä.

Ilmansuodatuksen testaaminen

Ilmansuodattimien suorituskyvyn testaaminen laboratoriossa on erittäin vaikeaa. Erityisesti syöttää suodattimiin käytännön olosuhteita vastaavia epäpuhtauksia. Tähän asti käytössä olleet testausmenetelmät on kehitetty paperisten suodattimien testaamiseksi. Testit eivät kaikilta ominaisuuksiltaan vastaa käytännön olosuhteita, kun suodatinmateriaalina on esimerkiksi öljytty avosoluvaahtopolyesteri. Autoteollisuuden vakiotesteissä mitataan puhtaan suodattimen suurin ilmavirtaus ja suodatusteho, sekä hienolla että karkealla lialla. Lisäksi mitataan lian määrä, joka aiheuttaa tehoa hukkaavan ja polttonesteen kulutusta lisäävän virtaushäviön.

Vapaavirtausilmanpuhdistimien valmistajat ovat perinteisesti mitanneet ainoastaan suurimman ilmamäärän, jonka puhdas suodatin läpäisee. Autourheilukäytössä ilmansuodattimen huoltoväli oli yleensä niin lyhyt, ettei suodattimen likaantuminen ehtinyt vaikuttaa moottorin suorituskykyyn. Nykyään autojen virittäjät ovat muuttaneet mielipidettään, joten jopa autourheilukäytössä ilmansuodattimen suodatuskykyyn riittävän pitkään ja käyttöikään kiinnitetään eritystä huomiota.

ITG ilmansuodattimet

ITG ilmansuodattimissa on öljytty avosoluinen polyesterivaahtoelementti, joka erottaa moottorin imuilmasta epäpuhtaudet erittäin pitkien huoltovälien ajan, niin ettei moottorin teho laske eikä polttonesteenkulutus nouse. Vakiomallisiin paperisuodattimiin verrattuna ITG ilmansuodattimet kantavat 3 - 5 kertaisen likamäärän eli niillä voi ajaa 3 - 5 kertaa kauemmin kuin tavallisella paperisuodattimella! Jos imuilmassa on öljyistä dieselmoottorien pakokaasua tai moottorin kampikammion tuuletuksen tuomaa öljysumua, tukkeutuu paperisuodatin jopa uskomattoman nopeasti. Näissä olosuhteissa ITG suodattimien käyttöikä voi olla vielä pitempi paperisuodattimeen verrattuna.

Vertailutesti

Tässä testissä verrattiin saman auton kahta ero merkkistä paperisuodatinta sekä viiden valmistajan korvaavaa ilmansuodatinpanosta, joista kaksi oli varustettu öljytyllä puuvillaverkolla ja kolme öljytyllä avovaahtoelementillä. Testituloksesta ilmenee, että ITG suodatin kantaa 3 - 5 kertaisen likamäärän paperisuodattimiin verrattuna ilman merkittävää virtaushäviötä. Myös muut vaahtoelementtisuodattimet olivat selkeästi heikompia kuin ITG suodatin. Testi osoittaa, että puuvillaverkkosuodattimet tukkeutuvat jo erittäin pienistä likamääristä.

Suodatin Tyyppi Lika
g Painehäviö
mmH2O
Mann Paperisuodatin 42,5 149
56,7 208
AC Paperisuodatin 41,3 164
55,1 205
K&N Puuvillasuodatin 42,0 196
45,6 278
JR Puuvillasuodatin 24,1 204
Ramair Vaahtosuodatin 44,0 127
76,3 202
Pipercross Vaahtosuodatin 42,4 149
91,9 208
102,5 236
ITG Pro-Filter Vaahtosuodatin 43,1 121
56,4 124
92,8 159
109,4 197

tech
tech
Suomen Kaasutinexpertti Oy
PL 1048
FI-04401, Järvenpää
FINLAND
tel. 050 523 89 51
kurki-suonio (at) kolumbus.fi
Business ID: 0932253-2