Puh. 050 523 89 51 tai 050 408 33 07, fax. (09) 27 11 517, e-mail: kurki-suonio@kolumbus.fi

Kaasutinexpertti > VMP AUTO teknokemialliset tuotteet | Kirjaudu sisään

VMP AUTO teknokemialliset tuotteet

Jälleenmyyjät:
EURA - Autokorjaamo Rosendahl, 02-8652365,
Antinkuja, 27510 EURA

FORSSA - Tammelan Autohuolto, 03-4360690,
Matintuomio, 31300 TAMMELA

HELSINKI - Autopalvelu Harklin, 09-340 54 97,
Takkatie 11, 00370 HELSINKI

Team Sira Oy
Hernematalankatu 3, 00150 HELSINKI
puh. 09-3489500

JÄRVENPÄÄ - Hyvänpalvelun Autokorjaamo, Sipoontie 65, puh. 0400 834 425

KAJAANI - Kempman Engineering Ky, 044-3248876, Lehtokuja 31, 87250 KAJAANI

Klaukkala: Bensa-Sähkö-Expertti, puh. 040-554 83 72

LOIMAA - Loimaan Autosähköpiste Ky, 02-7621820, Lamminperä 12, 32200 LOIMAA

LAITILA:
Valkon Verstas Valver Ky
Luodessuontie 44
23800 LAITILA
puh. 0400 701114

RESURS-kunnostusaineet

i-Magnet P14 | Voiteluaineet, MC-valikoima | Venttiilinhiontatahnat | Pesuaineet

järjestä nimen | päivityksen | hinnan | alkuperäisen järjestyksen mukaan

[1] [2] [3] >>>

Uutinen 1 Huhtikuu 2013

 

Uutinen 1 Huhtikuu 2013 | lisätiedot
Lehdistötiedote Huhtikuu 2013

Jarruissa eniten vakavia vikoja

A-katsastuksen julkaisemasta autojen katsastustilastosta ilmenee, että vuonna 2012 katsastettujen henkilöautojen ja raskaan kaluston yleisimmät vakavat viat liittyvät jarruihin.
Jarruvikoja esiintyy jo viiden vuoden ikäisissä autoissa, jopa niissä, joiden hylkäysprosentti on erityisen pieni. Kun autoilla on ikää kymmenen vuotta, jarruviat olivat lähes kaikissa autoissa yksi yleisimmistä hylkäyksen syistä. Auton merkillä, valmistusmaalla tai hintaluokalla ei näyttänyt olevan juurikaan vaikutusta jarruvikojen yleisyyteen.

Käyttäjillä on vielä lisää jarruongelmia

Katsastuksessa mahdollisen hylkäyksen lisäksi autojen käyttäjiä kiusaavat jarrujen vinkumiset, jarrujen jumittuminen ja toisinaan korjaamoiden vaihteleva onnistuminen jarrujen huoltamisessa asiakasta tyydyttävällä tavalla.

Jarrujen vinkuminen on yleismaailmallinen ongelma

Vinkuvat jarrut ovat olleet jonkinlaisena vaivana siitä asti, kun levyjarrut otettiin autoissa käyttöön. Vinkumisen syyn periaate on yleisessäkin tiedossa, mutta täysin varmaa korjauskeinoa ei tähän vaivaan tunnu löytyvän, ainakaan kun lukee nettipalstoilta autoilijoiden omista kokemuksista ongelman ratkaisemiseksi.

Koska jarrujen vinkuminen voi olla merkki vakavasta viasta, asiaan on syytä puuttua aina ja välittömästi. Yleisiä syitä ovat loppuunkuluneet jarrupalat, takertelevat jarrupalat, juuttuvat jarrusatulat ja hirttävät jarrumännät. Tällaiset viat aiheuttavat myös jarrutustehon merkittävän heikentymisen.

Laahaavat ja juuttuvat jarrut

Jos jarrujen mekanismi ei pääse liikkumaan riittävän herkästi, jarrut jäävät jarrutuksen jälkeen laahaamaan eli vaikka jarrupolkimen painaminen lopetetaan, jolloin jarrujärjestelmän nestepaine loppuu, niin mekanismin liian suuren kitkan vuoksi jarrupalat jäävät huomattavan voimakkaaseen kosketukseen jarrulevyä vasten. Tämä kuumentaa jarruja ja jarrunestettä jopa vaarallisen voimakkaasti ja voi lisätä polttonesteenkulutusta.

Jarruhuolto ei saa olla läpihuutojuttu

Liian usein jarrujen huoltaminen hoidetaan vaihtamalla kuluneiden jarrupalojen tilalle uudet. Useimmissa autoissa tämä toimenpide on niin helppo, että omatoimiset autoilijat voivat tehdä sen vaikka pysäköintipaikalla kahvitunnin aikana. Oikeanlaiseen jarruhuoltoon kuuluu kuitenkin muutakin. Siihen tarvitaan puhtautta ja oikeanlaiset aineet.

MC-1600

Teknokemiallisten Resurs-metallinpinnoitustuotteiden ja metallia pinnoittavien voitelurasvojen kehittäjä ja valmistaja VMP Auto on tuonut markkinoille uuden jarrurasvan, jolla voidaan hoitaa kolme tärkeää voitelukohdetta jarruissa.

Vinkumisen estämiseksi MC-1600 jarrurasva levitetään jarrupalan koko takapinnalle ja päätyihin, jotka ovat kosketuksessa jarrusatulaan. Tämän voiteluaineen ansiosta vinkumisen taajuus siirtyy ihmiskorvan ulottumattomille taajuuksille.

Jarrujen tehokkuuden varmistamiseksi ja jarrumäntien juuttumisen estämiseksi MC-1600 rasvaa sivellään mäntään koko sen liukupinnalle. Synteettisen koostumuksensa ansiosta MC-1600 ei vahingoita jarrujen kumiosia.

Kunnolla puhdistetut liukuholkit tai -tapit voidellaan vielä tällä samalla rasvalla ja näin varmistetaan mahdollisimman hyvä jarrutusteho, ja että molemmat jarrupalat kuluvat samanaikaisesti.

Aineissa on eroja

Voitelurasvan pitää olla riittävän hyvin lämpöä, vettä ja suolaa sietävää, jotta jarrujen toiminta säilyy tehokkaana jarrupalojen koko käyttöiän.

Useimmat jarruihin myytävät rasvat kestävät lämpöä vain 130…315°C. Voimakkaassa jarrutuksessa jarrujen lämpötila nousee helposti lähes 250 °C tai jopa 500 asteeseen, jolloin tuollaiset rasvat ”palavat”, eivätkä voi enää toimia tarkoitetulla tavalla. MC-1600 jarrurasva kestää lämpöä jopa 1000 °C, tarpeeksi jopa Formula 1 kilpa-auton jarruille.

Synteettinen MC-1600 jarrurasva on lisäksi erinomaisen hyvä myös liukutappien ja -holkkien voiteluun eikä se vahingoita jarrukumeja. MC-1600 jarrurasvan valmistaja uskaltaa luvata sen estävän tehokkaasti jarrujen vinkumista.

Kahden pyörän jarruihin riittää 10 g MC-1600 rasvaa.
MC-1600 jarrurasva:
Suojaa syöpymiseltä, käyttölämpötila -50 °C…+1000 °C,
Estää osien juuttumisen
Suojaa kumiosia muodonmuutoksilta.
Suojaa jarrusatulaa veden, suolan ja roiskeiden vaikutuksilta.
Sopii käytettäväksi jarrunesteiden DOT3, DOT4 ja DOT5.1 yhteydessä.

MC-1600 on tarkoitettu käytettäväksi:
Jarrupalojen uusimisen yhteydessä.
Jarrusatuloiden huollon, sen kumitiivisteiden ja ohjaustappien uusimisen yhteydessä.
Jarrujen juuttumisen estämiseksi.
Jarrupalojen epätasaisen kulumisen estämiseksi.
Jarrujen vinkumisen estämiseksi.

Käyttö:
Puhdista jarrusatula ja sen osat puhtaaksi liasta ja ruosteesta.
Vaihda tarpeen mukaan jarrupalat uusiin.
Sivele ohut kerros MC-1600 jarrurasvaa jarrupalojen takapintaan ja päätypintoihin, jarrupalojen vinkumisenestolevyihin, jarrumäntiin, liukutappeihin ja niiden suojuksiin.
10 g riittää normaalisti kahteen pyörään.

 

 


  

Tiedote 1: Venttiilinhiontatahnat | lisätiedot
Venttiilien tiiviyden tärkeys

Vielä 1930-luvun lopussa jopa isojen amerikkalaisten moottorien venttiilit piti hioa säännöllisesti noin 15 - 20 000 km välein. Ja jopa 1960-luvulla venttiilien hiominen oli normaali auton huoltotoimenpide moottorin tehokkuuden palauttamiseksi.

Paremmat materiaalit ja alumiiniset sylinterinkannet erillisin venttiilinistukkarenkain saivat vuotavat venttiilit hiljalleen häipymään unohduksiin tavallisilta arkiautoilijoilta. Sen sijaan moottoriurheilukäytössä venttiilien tiiviys voi olla mukana ratkaisevana tekijänä tuloksiin pyrittäessä.

Työstö, "läppäys" ja "koputus"

Työstökoneen käyttäjästä ja terästä riippuen venttiilinistukkaan ja venttiiliin saadaan tavallisesti kohtuullisen hyvä pinta. Yllättävän monet moottorinasentajat tyytyvät tähän ja kokoavat moottorin ilman muita toimenpiteitä.

Perinteinen tapa tiivistyspintojen tasojen karkeuden vähentämiseksi on hioa venttiiliä istukkaansa vasten hiomatahnan avulla. Hiomatahnaa on tavallisesti käytössä yhtä tai kahta eri karkeutta. Hionta eli läppäys aloitetaan karkeammalla ja viimeistellään hienommalla tahnalla.

Venttiilin ja sen istukan pinnan viimeistely tehdään "koputuksella". Tässä toimenpiteessä venttiiliä painetaan istukkaansa vasten 5 - 10 kilon voimalla. Siinä käytetään kitkaa poistavaa väliainetta, joka ei ole hiovaa.

Aika, raha ja tulos

Tavanomaista kahta eri karkeutta käytettäessä, venttiilinhiontatahnaa kuluu noin 5 grammaa venttiiliä kohti ja käsin läppäyksessä aikaa tarvitaan noin 15 minuuttia jokaiseen venttiiliin. Tuloksena on sangen sileä pinta.

VMP Auto, venäläinen teknokemian tuotteiden valmistaja, on kehittänyt uudet hiomatahnat työn nopeuttamiseksi ja tuloksen parantamiseksi. Nämä hiomatahnat sisältävät kahta ei karkeutta, joten hyvään lopputulokseen päästään yhdellä läppäyksellä.

Classic-nimisellä 2=1 tahnalla yhden venttiilin hiontaan tarvitaan ainetta vain 0,2 grammaa ja työaika on vain kolmisen minuuttia venttiiliä kohti. Tuloksena on tavallisille bensiinimoottoreille hyvin riittävä karkeus.

Viimeistelyn koputus tehdään pronssipitoisella ANF-tahnalla. Tason karkeudeksi saadaan Rz 3. Noin 2-3 mikronin kerroksen aikaansaamiseksi tarvittava aika on 5-10 minuuttia.

Onko venttiilien läppäys ja koputus kannattavaa?

Venttiilien tiiviyden merkitys korostuu pakokaasupäästöissä ja moottorin suorituskyvyssä.
Läppäykseen ja koputukseen tarvittava raha ja työaika eivät juuri ole merkittäviä moottorin tai sylinterinkannen korjauksen kokonaiskustannuksissa.

Sen sijaan tulokset ovat kiistattomia. Kunnolla läpättyjen ja koputettujen venttiilien ansiosta korkeaviritteisenkin moottorin pakokaasupäästöt voivat olla hämmästyttävän puhtaat. ANF-tahnalla viimeistelty pronssipinta auttaa myös lämmön siirtämiseen venttiilistä istukkaan.

 

 


  

Tiedote 2: Voitelurasva MC-1000 | lisätiedot
Oliiviöljystä voitelu alkoi

Jo muinaiset egyptiläiset tarvitsivat voiteluainetta sotavaunujensa pyörien akseleihin.
Tuolloin voitelurasva valmistettiin limetillä jäykistetystä oliiviöljystä. Tänäkin päivänä miljoonat kulkuneuvot tarvitsevat rasvaa, jotta pyörät pyörisivät.

Nykyiset tavanomaiset voitelurasvat valmistetaan nestemäisestä voiteluöljystä sakeutusaineen avulla. Voitelurasvojen juoksevuus sovitetaan käyttökohteiden mukaan. Voitelurasvaan lisätään lisäaineita ja tehoaineita, joilla saadaan haluttuja ominaisuuksia.

Paine, lämpö, vesi ja lika

Voitelurasvan pitää pystyä kestämään voideltavan kohteen kuormituksen aiheuttama paine ja kitkasta tai ympäristöstä aiheutuva lämpö. Lisäksi sen pitää sietää tarvittavissa määrin voitelukohteen ulkopuolelta tulevan veden ja lian vaikutusta.

Kuluttajien vaatimukset huolto- ja korjausväleistä asettavat myös omat vaikeutensa voitelurasvojen valmistajille.

MC1000: musta litiumperustainen metallinpinnoitusrasva

Tämä uusi voitelurasva on tarkoitettu voitelemaan pyöränlaakereita, vetoniveliä, liukukappaleita, palloniveliä ym. Toisin kuin markkinoilla olevat monet yleiskäyttöön tarkoitetut voitelurasvat MC1000 on valmistettu ylittämään tavanomaiset vaatimukset.

Laboratoriokokeissa MC1000-voitelurasva vähensi kitkaa monikäyttörasvoihin verrattuna jopa 50 %. Mutta käyttäjän kannalta kenties vielä merkittävämpi seikka on se, että MC1000-voitelurasvassa olevat mikroskooppiset metallihiukkaset pinnoittavat laakerien ja nivelien liukupintoja. Mitä kovempi kuormitus on, sitä tehokkaammin tämä jatkuva metallinpinnoitus toimii. Tällöin kuluminen vähenee ja vaarallinen leikkautumisriski eliminoituu.

Suuret säästöt mahdollisia

Siellä missä laakerien, nivelien ja liukukappaleiden kuluminen aiheuttaa suuria menoeriä korjausten tai seisokkien muodossa, on mahdollista säästää kustannuksia korkealaatuisen voitelurasvan avulla. MC1000 voitelurasvan käyttölämpötila on -40°C ... +140°C.

Tavalliselle kuluttajalle MC1000-voitelurasva myydään kätevässä 140 gramman putkilossa . Suurempia pakkauksia suurkuluttajille on saatavana tilauksesta. Keskusvoitelujärjestelmiin on oma erityisversio MC1010, jolla on hyvät voitelu- ja pumppautuvuusominaisuudet vielä -20 °C lämpötilassa.

 

 


  

Tiedote 3: Mäntien pinnoitteet | lisätiedot
Kaksi kovaa vastakkain

Nykyaikaisten moottorien sylinterien entistäkin kovempi pinnoite kestää yhä kauemmin, mutta männät voivat silti kulua hyvistä voiteluöljyistä huolimatta. Mäntien kuluminen korostuu moottoriurheilukäytössä, jossa moottoreita käytetään kestävyyden äärirajoilla.

Myös monien suurien dieselmoottorien korjauksissa mäntien kuluneisuus täytyy ottaa huomioon korjauskustannuksia ja korjausvälejä arvioitaessa.

Pinnoite pidentää mäntien ikää

Mäntien kulumisen vähentämiseksi ja kitkan pienentämiseksi on kehitetty kiinteitä voiteluaineita, jotka levitetään uusien mäntien helmoihin. Näitä vastaavia aineita voidaan myös käyttää moottorikorjauksissa vanhoihin mäntiin, kun männissä ei ole varsinaista isoa kulumisvauriota.

Näissä suhteellisen pehmeissä pinnoitteissa käytetään pääasiassa molybdeenidisulfidia, jonka luontaisia ominaisuuksia on tehostettu lisäaineilla.

Männän helman kitkan pienentäminen on erityisen tärkeää totutusajon aikana vakavien leikkaantumisvaurioden välttämiseksi. Moottoriurheilukäytössä, turbomoottoreissa ja ilmajäähdytteisissä kaksitahtimoottoreissa mäntien laajentuminen voi olla huomattava moottorin kuormituksen vaihtelujen mukaan. Myös jäähdytysjärjestelmän häiriöt lisäävät mäntävaurion riskiä.

MC2000 on männän helmaan levitettävä kiinteä voiteluaine.

MC2000 on voiteleva pinnoite, jota voidaan kiinnittää uuteen mäntään ja myös käytettyyn mäntään moottorikorjauksen yhteydessä. Sitä levitetään siveltimellä tai ohennettuna ruiskulla. Kemiallinen kiinnitys tapahtuu uunissa 150 °C lämpötilassa 3 tunnin aikana.

MC2000-pinnoitteessa on metallipolymeerinen koostumus, joka vähentää männän ja sylinterin välistä kitkaa jopa 50 %. Pienentyneen kitkan ansiosta moottorin teho ja vääntömomentti parantuvat kuten myös polttonestetalous.

MC2000 voi pidentää männän iän jopa viisinkertaiseksi

Vaativassa moottoriurheilukäytössä ja rakenteellisesti heikoissa moottoreissa MC2000-pinnoitteella käsitelty mäntä voi todella pidentää männän käyttöiän jopa viisinkertaiseksi. Eroa pinnoittamattomaan mäntään syntyy jo kylmäkäynnistyksessä.

Koska pinnoitteella saadaan kulunutkin mäntä lähelle uuden männän mittoja, moottorin suorituskyky voidaan saada normaaliksi uusimatta kulunutta mäntää. Tästä on paljon etua suurdieselmoottoreissa, joiden männät ovat kalliita ja kestäviä sekä myös vanhoissa harrasteajoneuvoissa, joihin ei ole saatavissa uusia mäntiä.

Paljon edullisempaa kuin mäntien uusiminen

MC2000 myydään 20 gramman pullossa. Pullosta riittää pinnoitetta tavallisen auton tai moottoripyörän noin kahdeksaan uuteen mäntään. Näihin suositellaan vain yksi kerros paksuudeltaan 7–15 mikronia. Käytettyihin mäntiin voidaan levittää kaksi kerrosta pinnoitetta, jolloin pullon sisältö riittää hyvin neljään mäntään.

Vielä kovempaan käyttöön

MC2000-sarjan voitelevia pinnoitteita valmistetaan koostumukseltaan kolmea eri laatua käyttökohteen vaatimusten mukaan. Tuotenimellä MC2220 tunnetaan aine, joka on tarkoitettu erityisesti moottoriurheilukäyttöön, jossa mäntien lämpötila voi nousta yli 200 asteen. Oman lukunsa muodostaa tankkien ja syksyveneiden moottorien mäntien käsittelyyn tarkoitettu MC2300, joka on tarkoitettu kestämään jopa 300 asteen lämpötiloja.

 

 


  

Tiedote 4: Silikonirasva | lisätiedot
Kitka ja kitinät pois

Pyörien liike saa aikaan kitkaa, jonka voittamiseksi tarvitaan enemmän energiaa. Kuiva kitka saa aikaan lämpöä, joka voi vielä pahentaa kitkaa, kunnes pyörien liike pysähtyy, pyörien laakerointi leikkautuu. Silloin kuuluu kirskahdus ja jopa kevyt kirosana.

Kevyellä kuormituksella leikkautumista ei välttämättä pääse syntymään, mutta voitelemattomien pintojen hankauksesta syntyvä kitinä voi viedä hermot heikommilta ja kiusata kovempaankin kolinaan tottuneita.

Lihasvoimalla ja kauramoottorilla liikuteltavissa pyörissä perinteinen ruskea tai musta rasva ei aina näytä parhaalta ratkaisulta. Suhteellisen kevyistä kuormituksista johtuen tullaan myös toimeen toisenlaisella voiteluaineella.

Silikoniperustainen MC-Sport

Tämä läpinäkyvä, likaamaton, haihtumaton ja myrkytön voiteluaine sopii käytettäväksi suurella lämpötila-alueella. Pakkasta saa olla jopa -50 °C ja lämpöä aina +230 °C asti.
MC-Sport-rasvan vedensietokyky on myös poikkeuksellisen hyvä.

MC-Sport sopii voiteluaineeksi kahden metallipinnan, metallin ja kumin, metallin ja muovin sekä metallin ja nahan välille.

Autoilijoiden avuksi

Silikonivoiteluaineet ovat autoilijoille tuttuja lähes ainoastaan ovien kumitiivisteiden käsittelystä kiinnijäätymistä vastaan. Tällöinkin ainetta on tavallisesti suihkutettu painepullosta.

MC-Sport sisältää paljon enemmän silikonia, joten se voidaan levittää paksumpana kerroksena antamaan tehokkaamman suojan eikä sen käytössä tarvita ponnekaasua. Tiivisteiden suojauksen lisäksi MC-Sport toimii erityisen hyvin auton ovien ja luukkujen lukkojen voiteluaineena ja estää näiden jäätymisen.

Rajattomasti käyttökohteita

Miljoonat pyörät lastenvaunuissa, rullaluistimissa, polkupyörissä ja jopa ravihevosten rattaissa voivat pyöriä kevyemmin ja kauemmin hyvän voiteluaineen avulla. MC-Sport suojaa voitelukohteet myös kosteudelta ja jäätymiseltä. Sähköneristyskykynsä ja hyvän lämmönkestävyytensä ansiosta sitä voidaan käyttää myös pienissä sähkömoottoreissa ja alennusvaihteistoissa.
Sukellusvälineiden vesitiivis voitelu on eräs MC-Sport-rasvan käyttökohteista. Myös autojen sytytyslaitteiden sähköä eristävänä kosteussuojana MC-Sport antaa uusia mahdollisuuksia.

Koska MC-Sport on kemiallisesti vakaata ja koska se lisäksi on myrkytöntä, väritöntä ja hajutonta, sitä voidaan käyttää myös sairaalavälineiden voiteluun.

Erittäin edullista käyttää

Kuluttajalle MC-Sport-rasvaa on saatavana 30 gramman putkilossa. Suurkuluttajia varten MC-Sport-rasvaa voidaan toimittaa 200, 400 ja 1000 gramman astioissa.

 

 


Testin tulokset puhuvat 1

 

Testin tulokset puhuvat 1 | lisätiedot
Dynamometritesti Hong Kong 19.3.2012, Auto: 2011 VW 1.4, ajettu 37 000 km. Mittaus ennen RESURS-käsittelyä: Puristuspaineet 10,5, teho 122,9 hv 4931 r/min Vääntömomentti 214 Nm 3616 r/min, Lambda 2000 r/min 0,925. 15 minuuttia 150 g RESURS-käsittelyn jälkeen: Puristuspaineet 12,0, teho 131,5 hv 4438 r/min, vääntömomentti 224 Nm 3962 r/min, Lambda 2000 r/min 0,98. Alle 3000 r/min käyntinopeuksilla CO- ja HC-pitoisuudet olivat vähentyneet.

 

 


Testin tulokset puhuvat 2

 

Testin tulokset puhuvat 2 | lisätiedot
Dynamometritesti, HongKong.
Auto: 1996 Nissan Skyline GTR, moottori BR26DETT, ajettu 135 000 km, RESURS 100 g.
Ennen RESURS-aineeen annostusta: Teho 370,5 hv 6513 r/min, vääntömomentti 425 Nm 5849 r/min, puristuspaineet 132 psi, kiihtyvyys 0-100 km/h 5,8 s. RESURS-käsittelyn jälkeen ajettu 1500 km ja mittaus sitten samassa dynamometrissä: Teho 388,7 hv 6800 r/min, vääntömomentti 438 Nm 5849 r/min, puristuspaineet 150 psi, kiihtyvyys 0-100 km/h 5,5 s. Bensiininkulutus asiakkaan mittauksen mukaan ennen 21 l/100 km ja RESURS-käsittelyn jälkeen 17 l/100 km.

 

 


Testin tulokset puhuvat 3

 

Testin tulokset puhuvat 3 | lisätiedot
Testi alkoi 2008. Daewoo-kuormaaja, kuparikaivos, Chile. Kovassa käytössä kuormaajan märkäjarrujärjestelmän öljyn lämpötila nousi noin 140° C asti, öljyn viskositeetti oheni ja voitelu heikkeni. Samalla jarrulevyjen kuluminen ja jarrujen äänekkyys lisääntyi. Aluksi jokaiseen 16 litran öljysäiliöön lisättiin 50 g RESURS T -tehoainetta. Jarrujen teho ei muuttunut, mutta äänekkyys väheni. Sitten vaihdettiin uudet öljyt ja laitettiin jokaiseen säiliöön 150 g RESURS T -tehoainetta. Hyvin lyhyen ajan kuluessa jarrujen äänekkyys väheni puoleen ja öljyn lämpötila laski 140 ° C > 62° C ! Siitä asti RESURS T on ollut käytössä kaivoksen kaikissa kuormaajissa.

 

 


  

Testin tulokset puhuvat 4 | lisätiedot
Dieselmoottorinen generaattori, Espanja. Testausaika 11/2010 - 1/2011. Moottori 16-syl., käyttöaika 57000 tuntia, öljytilavuus 180 litraa, polttonesteenkulutus ~200 L/h. Moottoriöljyyn lisättiin 15 litraa RESURS DIESEL -tehoainetta (3,3 % öljymäärästä). Testausaika 567 tuntia. Pakokaasujen hiilidioksipitoisuus ja typen oksidit vähenivät. Polttonesteenkulutus L/h pieneni 3,05 % ja laskettuna sähköntuottoa kohti Kwh/L kulutus pieneni 3,69 %.

 

 


Testin tulokset puhuvat 5

 

Testin tulokset puhuvat 5 | lisätiedot
Testi 2009. Rahtilaiva, Chile. Aluksessa 2 kpl Caterpillar 2406 -moottoria.
Ensin mitattiin polttonesteenkulutus aluksen normaalilla edestakaisella matkalla Mont - Farellones, polttonesttä kului 650 litraa, matka kesti 11 tuntia, joten polttonestettä kului 59,09 L/h. Sitten moottoreille tehtiin RESURS DIESEL -käsittely ja ajettiin sama matka uudestaan. Nyt matka kesti 10 tuntia ja polttonestettä kului 500 litraa eli kulutus oli 50 L/h ja säästö oli 15,38 %. Seuraavalla matkalla, Celen - Mont, polttonesteenkulutuksen säästö alkuperäiseen tuntikulutukseen verrattuna oli 9,18 %.

 

 


  

Testin tulokset puhuvat 6 | lisätiedot
Testi alkoi 2009. Kuljetusyhtiö Negrete, Chile. Yhtiöllä oli 40 rekka-autoa valmistusvuosiltaan 1990 - 2007. Testi toteutettiin vuoden 2005 Scania 360 rekka-autolla. Ajomatka Curicó - Brasilia, 9036 km, polttonestettä kului 3762 L eli yhdellä litralla pääsi 2,40 km. Sama matka samalla autolla RESURS DIESEL -käsittelyn jälkeen kulutti polttonestettä 5,83 % vähemmän eli jokaisella litralla pääsi 2,54 km.

 

 


Testin tulokset puhuvat 7

 

Testin tulokset puhuvat 7 | lisätiedot
Auto: Nissan kuorma-auto, ajettu 200 000 km, moottorin öljytilavuus 15 L. Ongelmat: Erittäin suuri polttonesteenkulutus. Uutena auton tankillisella oli päässyt noin 700 km, mutta nyt säiliöllinen riiti vain 420 km ajoon. Moottorille tehtiin RESURS DIESEL -käsittely, 450 g. Noin 2000 km ajon jälkeen voitiin todeta, että täysi tankillinen riitti noin 650 km matkaan, joten polttonesteenkulutus oli vähentynyt 54,8 %.

 

 


  

Testin tulokset puhuvat 8 | lisätiedot
Kalastusalus dieselmoottorilla. Moottoriöljytilavuus 18 L. Ongelma: Huono käynti, voimakas savutus pakoputkesta. Moottorille tehtiin 700 g RESURS DIESEL -käsittely. Noin 50 käyttötunnin jälkeen savutus oli vähentynyt ja polttonesteenkulutus pienentynyt. Moottorin mekaaninen äänekkyys mitattiin ennen ja 30 minuuttia RESURS DIESEL -käsittelyn jälkeen.melu oli ennen 98,8 dB ja jälkeen 92,5 dB.

 

 


Testin tulokset puhuvat 9

 

Testin tulokset puhuvat 9 | lisätiedot
MC-1000 metallia pinnoittava voitelurasva testattiin perusteellisesti, ennen kuin se valittiin BELAZ, KAMAZ ja GAZ kuorma- ja maansiirtoautojen pyöränlaakerien voiteluaineeksi. Käytännön kokeissa päästiin vähintään kolminkertaiseen ja usein 5 - 6 kertaisiin pyöränlaakerien käyttöaikoihin tavanomaisiin voitelurasvoihin verrattuna.

 

 


Testin tulokset puhuvat 10

 

Testin tulokset puhuvat 10 | lisätiedot
RESURS-käsittey, 150 g, auttoi tehokkaiden urheiluautojen moottorien mekaanisen äänekkyyden vähentämiseen. Testiautoina olivat 1994 Porsche 911 ja 1991 Nissn 300 ZX Turbo. Kummassakin autoissa moottorin mekaaninen melu vaimeni 10 % 15 minuutissa.

 

 


Testin tulokset puhuvat 11

 

Testin tulokset puhuvat 11 | lisätiedot
Tavanomaisen venttiilien ja istukoiden työstön jälkeen venttiilien tiiviys tutkittiin alipainepumpun avulla. Vuoto oli 40 % luokkaa! Kun venttiilit "läpättiin" Classic-hiontatahnalla, päästiin 90 % tiiviyteen. Kun venttiilien ja istukoiden pinnat käsiteltiin ANF-pinnoitteella päästiin lähes 100 % tiiviyteen. Autolla saavutettiin mestaruus luokassaan radalla.

 

 


Testin tulokset puhuvat 12

 

Testin tulokset puhuvat 12 | lisätiedot
Hong Kongissa matkailuveneen meridieselmoottori TAMD40, teho 220 hv, oli erittäin äänekäs ja savutti voimakkaasti. Korjaamon kustannusarvio vian korjaamiseksi oli noin 30 000 paikallista dollaria! Onneksi asiakas kuuli Resurs-tehoaineella saavutetuista hyvistä tuloksista ja laittoi moottoriin ohjeiden mukaisesti 350 g Resurs-tehoainetta.

 

 


RESURS NEW 100 g

 

RESURS NEW 100 g | lisätiedot

 

35.00 €
39.00 €


  

3 x RESURS 100 g | lisätiedot

 

100.00 €
117.00 €


  

RESURS TOTAL ENGINE 50 ml | lisätiedot
Riittävyys: Yksi 50 ml Resurs-purkki riittää normaalisti 3 - 5 litran öljytilavuuteen, kun ajomäärä on alle 100 000 km tai moottori kuluttaa alle 50 ml/1000 km eli alle 0,5 litraa/10 000 km. Jos moottorin öljynkulutus on selvästi suurempi tai moottorin puristuspaineet ovat heikentyneet ja ohipuhallus lisääntynyt, suositellaan kahta Resurs-purkkia, 2 x 50 ml tai 1 x 150 ml, jotka lisätään moottoriöljyyn kahdessa tai kolmessa erässä.

 

20.00 €
24.00 €


[1] [2] [3] >>>

 Ostoskori

Suomen Kaasutinexpertti Oy, PL 1048, 04401 JÄRVENPÄÄ, Finland
puh. 050 523 89 51, fax (09) 27 11 517, sähköpostiosoite kurki-suonio@kolumbus.fi
Viimeksi päivitetty 2017-08-21 10:47:06